Over Tigerprint

Tigerprint is in 1989 gestart door Paul Jooss als leverancier van merchandise voor metal- en rockbands. Aanvankelijk werd de productie uitbesteed bij andere drukkers, maar uit onvrede met de kwaliteit werd na enige tijd besloten de productie in eigen beheer te nemen.
Zeer provisorisch op een zolderkamertje werd het vak van textieldrukken eigen gemaakt. Klanten uit die tijd waren bands als Brotherhood Foundation, de Heideroosjes, Travoltas en Green Lizard.

 

De doorstart kwam in het jaar 2000. Er kwamen steeds meer klanten bij en Paul besloot zijn baan op te zeggen en zich volledig op Tigerprint te storten. De keuze bleek een goede en na een jaar moest er verhuisd worden naar een nieuwe grotere bedrijfshal. Hier kon de nieuw bestelde volautomatische textieldruk-carrousel geplaatst worden.

 

Heel veel tijd en energie werd gestoken in het ontwikkelen en verder onder controle krijgen van het drukken van fullcolour op zwarte T-shirts, een specialisme binnen het textieldruk vakgebied wat de meeste gewone textieldrukkers niet of niet voldoende beheersen.

 

In januari 2003 is Tigerprint verhuisd naar het pand aan de Apollostraat in Tilburg.

 

Er wordt met 4 fulltime medewerkers gewerkt voor diverse klanten in de muziekindustrie. Meestal wordt rechtstreeks geleverd aan bands (als Within Temptation, Epica, No Turning Back, Severe Torture), maar ook vaak aan labels en andere merchandise bedrijven. Buitenlandse bands weten Tigerprint ook steeds beter te vinden. Via UPS wordt in heel Europa geleverd. Op dit moment gaat ongeveer 25% van de omzet naar het buitenland.
Begin 2008 werd verhuisd naar het pand aan de Herastraat.

 

In november 2011 werd onze showroom geopend aan de Bredaseweg te Tilburg. Alle T-shirts, sweaters, polo's en andere kledingstukken hebben we hier hangen. Klanten kunnen hier de verschillende T-shirts komen vergelijken, en kunnen meteen hun order plaatsen.

 

In juli 2016 openden we onze 2e winkel in Breda aan de nieuwe Ginnekenstraat 37. In Tilburg hadden we al veel klanten uit deze stad, en door daar nu een vestiging te openen denken we lokale markt in Breda nog beter te bedienen.

 

De toekomst van Tigerprint ziet er zeer goed uit. Merchandise wordt voor bands steeds belangrijker en Tigerprint drukt T-shirts van de hoogste kwaliteit. Het feit dat steeds meer klanten Tigerprint kiezen als drukker voor hun kleding, de zeer redelijke prijzen, het uitgebreide assortiment shirts en de topkwaliteit bedrukkingen en flexibele- en servicegerichte instelling maken Tigerprint de ideale textieldrukker voor veel bands, verenigingen en bedrijven.