Over Tigerprint

Tigerprint is in 1989 gestart door Paul Jooss als leverancier van merchandise voor metal- en rockbands. Aanvankelijk werd de productie uitbesteed bij andere drukkers, maar uit onvrede met de kwaliteit werd na enige tijd besloten de productie in eigen beheer te nemen.
Zeer provisorisch op een zolderkamertje werd het vak van textieldrukken eigen gemaakt. Klanten uit die tijd waren bands als Brotherhood Foundation, De Heideroosjes, Travoltas en Green Lizard.

Full-time textieldrukker 

De doorstart kwam in het jaar 2000. Er kwamen steeds meer klanten bij en Paul besloot zijn baan op te zeggen en zich volledig op Tigerprint te storten. Dit bleek een goede keuze en na een jaar moest er zelfs verhuisd worden naar een nieuwe en grotere bedrijfshal. Hier kon de nieuw bestelde volautomatische textieldruk-carrousel geplaatst worden.

Ontwikkelen van de druktechniek

Er werd veel tijd en energie gestoken in het ontwikkelen en verder onder controle krijgen van het drukken van fullcolour op zwarte T-shirts, een specialisme binnen het textieldruk vakgebied. De meeste gewone textieldrukkers beheersen dit niet of niet voldoende.

Verhuizingen en uitbreidingen 

In januari 2003 verhuisde Tigerprint naar een pand aan de Apollostraat in Tilburg. Hier werkten we met 4 fulltime medewerkers voor diverse klanten in de muziekindustrie. Meestal met rechtstreekse levering aan bands als Within Temptation, Epica, No Turning Back en Severe Torture, maar ook vaak aan labels en andere merchandise bedrijven. Buitenlandse bands weten Tigerprint ook steeds beter te vinden. Via UPS wordt in heel Europa geleverd. Op dit moment gaat ongeveer 25% van de omzet naar het buitenland.

Begin 2008 vond de volgende verhuizing plaats naar een pand aan de Herastraat.

In november 2011 werd onze huidige showroom geopend aan de Bredaseweg te Tilburg. Alle T-shirts, sweaters, polo's en andere kledingstukken hangen hier in de winkel. Klanten kunnen hier de verschillende T-shirts komen vergelijken en kunnen meteen hun order plaatsen.

Tweede winkel

In juli 2016 openden we onze tweede winkel in Breda aan de Nieuwe Ginnekenstraat 37. In Tilburg hadden we al veel klanten uit Breda. Door daar nu een vestiging te openen kunnen we de lokale markt in Breda nog beter bedienen.

Tigerprint, jouw specialist

De toekomst van Tigerprint ziet er zeer goed uit. Merchandise is nog steeds erg belangrijk voor bands en ook de overheid, het bedrijfsleven, diverse verenigingen en de fashion industrie weten ons te vinden. Tigerprint drukt hier T-shirts en andere kledingstukken voor van de hoogste kwaliteit. Het feit dat steeds meer klanten Tigerprint kiezen als drukker voor hun kleding, de zeer redelijke prijzen, het uitgebreide assortiment, de topkwaliteit bedrukkingen en flexibele- en servicegerichte instelling maken Tigerprint de ideale textieldrukker voor veel bands, verenigingen en bedrijven.